Kopplingsschema för släp- och husvagn

Ja, det kan kännas som en riktig djungel när det kommer till att koppla släpvagn eller husvagn. Vi ska med andra ord idag prata om svårigheten kring att koppla just släpvagnskontakt men också om det kopplingsschema som finns. Valeryd har ett tydligt kopplingsschema för elen till släpvagnen och jag tänkte gå igenom detta med er idag! Allt för att helt enkelt försöka få undan känslan av att det är en djungel och att det är svårt och krångligt.

Valeryd erbjuder experthjälp

Ja men jag skulle verkligen vilja kalla detta kopplingsschema för experthjälp, här kan du nämligen stegvis följa schemat som gör det enklare för dig att veta att du gör rätt. Så det börjar med att du applicerar elkontaktfett på specificerade ytor. Man rengör även om det skulle behövas så att gamla ärgade ytor blir rena och därefter också får elkontaktfett på sig.

I nästa steg handlar det om att inte utsätta belysningen för onödig påfrestning och det kan vara bra, om man exempelvis fått vatten på dessa, att avlägsna glas och torka rent från fukt. Väl insmorda ytor minskar nämligen risk för okontakt. Sedan handlar det om att vårda stickkontakten och alltid ha extra glödlampor av hög kvalitet. I nästa steg kan du via hemsidan läsa om vanliga fel som gör att det kanske blir lite enklare i din process. Sedan är det helt enkelt bara själva schemat kvar och det är detta du följer för att helt enkelt veta hur själva kopplingen fungerar. Jag vet också att Valeryd som sagt är experter på detta vilket gör att jag verkligen uppmuntrar dig till att fråga om hjälp! Dem kommer garanterat sätta sig in i just din situation och se till att du får bästa möjliga hjälpen för goda förutsättningar vid koppling för släp- och husvagn!