Vaxning till våren?

Nu börjar bokningarna trilla in och vi är numera säkra på att det faktiskt har blivit vår. Vi har numera på Klinik Villastan fullt på salongen nämligen, och alla tider går till brasiliansk vaxning till våren. Lite oväntat kanske, men så är det faktiskt. Kanske handlar det om att vi snart vet att vi kommer ligga på stranden i bikini, men oavsett så tycker jag det är så härligt att detta är ett så tydligt vårtecken hos oss. Andra tycker att det handlar om när kommunens bilar börjar sopa gatorna, andra ser snödroppar i dikena men jag däremot – jag ser bokning av brasiliansk vaxning och det känns underbart!

Om du aldrig gjort en brasiliansk vaxning

Då ska du absolut inte vara orolig. För det går alltid superbra att boka en tid, man kan till och med få konsultation på många salonger, som gör att du kan känna dig trygg inför själva vaxningen. Man gör aldrig vaxning som du känner dig minsta osäker på. Många är ju såklart rädda för smärtan och det är självklart att detta inte är som en härlig massage. Men man får också se syftet till vaxningen och helt enkelt själv väga in vad man tycker är värt och inte. Men jag skulle verkligen rekommendera alla att testa som är sugna och dessutom göra det på en klinik som har goda omdömen och som man faktiskt kan känna sig trygg på som sagt. Är det minsta osäkerhet så hade jag helt enkelt rekommenderat att gå till ett annat ställe och testa. Så sluta fundera nu på om du ska göra det eller inte utan ta kontakt med oss på Klinik Villastan så ser vi helt enkelt vad känslan är, var med i trenden och boka brasiliansk vaxning till våren och hitta ditt nya vårtecken tillsammans med oss!

Att spela musik efter noter

Det finns nog inget bättre enligt mig än när man gör toner av noter och helt enkelt skapar musik. Charmen i att kunna spela upp något för någon som skapar känslor, dåliga som bra faktiskt, är något som jag verkligen njuter av och jag kan inte nog säga hur mycket jag verkligen tycker om musik. Olika toner och noter skapar melodier och det skapar som sagt olika känslor och detta är något som jag verkligen uppskattar.

Men varför just musik tänker du?

Jo men det har alltid varit en väldigt stor del av mitt liv då min mamma är musiklärare och brukar handla på ett företag som heter notlagret.se. Här säljer dem alla typer av sånghäften, musiksamlingar, körutgåvor och liknande. Så intresset finns minst sagt i släkten och det har helt enkelt bara vuxit på mig. Lika så älskar mina syskon också musik. Vi alla kan spela minst fem olika instrument och när vi ses så slutar det alltid upp i att någon av oss spelar något också sjunger mamma till detta. Hennes instrument är nämligen hennes röst och detta är så himla fantastiskt!

Men summa summarum så vill jag bara slå ett slag för att dela ett så här fantastiskt sätt att umgås. Att dela intresset när man gör toner av noter och på så vis kan tala musikens språk. Oavsett ursprung, ålder eller vart du befinner dig i världen så kan du känna känslor för musik och detta hoppas jag att alla människor någon gång verkligen får njuta av. Inte bara höra musik utan känna den här kopplingen som jag och min familj gör. Så är du sugen, besök gärna notlagret.se eller ta kontakt med oss så delar vi gärna med oss av våra melodier för att förhoppningsvis värma ditt hjärta också!

Kopplingsschema för släp- och husvagn

Ja, det kan kännas som en riktig djungel när det kommer till att koppla släpvagn eller husvagn. Vi ska med andra ord idag prata om svårigheten kring att koppla just släpvagnskontakt men också om det kopplingsschema som finns. Valeryd har ett tydligt kopplingsschema för elen till släpvagnen och jag tänkte gå igenom detta med er idag! Allt för att helt enkelt försöka få undan känslan av att det är en djungel och att det är svårt och krångligt.

Valeryd erbjuder experthjälp

Ja men jag skulle verkligen vilja kalla detta kopplingsschema för experthjälp, här kan du nämligen stegvis följa schemat som gör det enklare för dig att veta att du gör rätt. Så det börjar med att du applicerar elkontaktfett på specificerade ytor. Man rengör även om det skulle behövas så att gamla ärgade ytor blir rena och därefter också får elkontaktfett på sig.

I nästa steg handlar det om att inte utsätta belysningen för onödig påfrestning och det kan vara bra, om man exempelvis fått vatten på dessa, att avlägsna glas och torka rent från fukt. Väl insmorda ytor minskar nämligen risk för okontakt. Sedan handlar det om att vårda stickkontakten och alltid ha extra glödlampor av hög kvalitet. I nästa steg kan du via hemsidan läsa om vanliga fel som gör att det kanske blir lite enklare i din process. Sedan är det helt enkelt bara själva schemat kvar och det är detta du följer för att helt enkelt veta hur själva kopplingen fungerar. Jag vet också att Valeryd som sagt är experter på detta vilket gör att jag verkligen uppmuntrar dig till att fråga om hjälp! Dem kommer garanterat sätta sig in i just din situation och se till att du får bästa möjliga hjälpen för goda förutsättningar vid koppling för släp- och husvagn!

Nadia Nadim missar VM – Danmark får leta omväxling andra ställen

En tråkig nyhet för Danmark och fotbolls-VM: Nadia Nadim saknas i det danska landslaget. Det skriver Expressen.se i sin artikel Nadia Nadim saknas i Danmarks VM-trupp.

Nadia Nadim har varit en av Danmarks bästa spelare, och hennes avsaknad kommer att ses som ett stort minus för landslaget. Hon skulle ha gett dem omväxling och något att sätta emot de andra storstjärnorna. Hon är en 35-årig anfallare som spelar i USA, och som drog av korsbandet i september förra året. Hon har inte återhämtat sig helt än, och är inte redo att spela på den högsta nivån.

Det är tråkigt att Danmark inte har Nadia som en del av sitt VM-lag. Hon har en lång erfarenhet som landslagskapten och har gjort stor skillnad när hon spelat. Hon har en stor förmåga att leda och inspirera sina lagkamrater med sin spelstil.

Samtidigt är det glädjande att hon är i bättre form än vad hon var före skadan. Hon är inte redo att spela ännu, men det är ett steg i rätt riktning. Hon har kraft att komma tillbaka och göra skillnad för Danmark.

Det är alltid tråkigt när en spelare som Nadia saknas, men det finns andra spelare som kan fylla hennes roll. Det är viktigt att Danmark hittar den rätta balansen för att få sitt VM-lag att fungera. Det är dags att leta efter andra stjärnor som kan skapa lite förändring och hoppas att de kan ta Danmark till nya höjder.

Janne Andersson måste be om ursäkt – annars är han inte rätt man på rätt plats

Jag är en stor fan av svensk fotboll och har följt landslagets framfart sedan Janne Anderssons start som tränare. Det måste jag säga att jag inte var beredd på att Johan Elmander skulle kritisera honom så hårt, som han gjorde i sin intervju med Sveriges Radio.

Elmander förespråkar att Andersson ska be om ursäkt till Bojan Djordjic för det som hände förra säsongen och påstår att Annersson annars inte borde vara kvar som förbundskapten. Det är en tuff kritik, men jag håller med Elmander.

Jag hittade artikeln om detta på Expressen: https://www.expressen.se/sport/fotboll/landslaget/johan-elmander-om-janne-andersson-da-ska-han-avga/. Jag har alltid följt Expressens rapportering om landslaget och det är alltid intressant att få läsa deras artiklar.

Personligen tror jag att Janne Andersson måste ta in Elmanders budskap och förstå att om han inte ber om ursäkt, kan det försämra hans chanser att fortsätta som förbundskapten. Det är också viktigt för honom att förstå att han måste jobba med att förbättra sina relationer med både spelare och media.

Influensautbrott på skola i Askersund

Skolan stängdes ner omedelbart och alla elever har nu fått stanna hemma under hela veckan. Lärare och personal har följt instruktioner och alla klassrum har rengjorts och desinficerats.

Influensa, eller förkylning, är något som många av oss stöter på någon gång under vår livstid. Jag hittade en artikel på Aftonbladet om ett kraftigt influensautbrott på en skola i Askersund.

Influensautbrott är sannolikt vanligt efter sportlov

Enligt artikeln så drabbades flera barn av influensa efter sportlovet, och skolan stängdes ner direkt. Det är viktigt att ta hänsyn till de som är sjuka, men det är också viktigt att följa instruktioner och se till att miljön är säker för alla. Lärarna och personalen har gjort ett bra jobb med att rengöra och desinficera klassrummen.

Influensa är ett virus som spridas genom luften, så det är viktigt att följa grundläggande hygienrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi bör vara extra försiktiga under sportlovet, eftersom det är en tid då många personer är samlade på samma ställe och det finns en ökad risk för smittspridning.

Det är också viktigt att veta vad som är typiska influensasymptom. Symptomen kan variera från person till person, men de vanligaste är hög feber, huvudvärk, muskelvärk, trötthet, hosta, rinnsnuva och ont i halsen. Om du har något av dessa symtom är det bäst att stanna hemma och vila.

Trots att influensa är vanligt förekommande, är det viktigt att vara försiktig och ta de nödvändiga försiktighetsåtgärderna för att förhindra smittspridning. Vi bör vara extra försiktiga under sportlovet och följa lokala rekommendationer för att hålla oss säkra.

Att hitta utrustning inför natur-rika äventyr

Hos Friluftsfabriken upplever jag att man alltid hittar vad man söker. Oavsett vilket äventyr man ska ge sig ut på så tycker jag att man alltid ska göra ett försök att besöka Friluftsfabriken.se för att helt enkelt ta en kik och om inte annat bli inspirerad. För här finns det alltid något som jag tror att man känner någonstans att man behöver. Dels så handlar det naturligtvis om riktigt bra plagg. Det kan vara byxor, eller just nu som när det är ta 3 betala för 2 på alla strumpor. Dessutom har dem fantastisk friluftsutrustning och det är verkligen där jag ofta hamnar i situationer där jag känner att jag måste göra en beställning. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och fundera på om man verkligen behöver det, men i de allra flesta fall så landar jag ändå i att jag behöver det och att det alltid kan vara bra att ha.

Bra deals och riktigt fin kvalité – det kan jag garantera

Jag kan förstå att priserna kan göra en osäker ibland. Att priserna helt enkelt är för bra för att vara sanna. Men det stämmer – kvalitén är fantastisk men ändå är det riktigt bra priser och du behöver inte vara orolig att det är någon dålig skit som går sönder efter ett tag. Givetvis så sliter man mycket på kläder och utrustning om man spenderar mycket tid i naturen, men å andra sidan så är det ju just därför man har det – för att använda och slita ut. Friluftsfabriken.se är en fantastisk plattform att både fynda inför äventyret men framför allt att också hitta inspiration till att leva ett aktivt och natur-rikt liv. In och ta en titt så lovar jag att du kommer hitta något du vill klicka hem direkt!

Äntligen bokat!

Vet ni vad jag har längtat efter? Pudersnö, vita bergstoppar, en liten kall nästipp, varma handskar, en varm kopp choklad med extra marshmallows och pannkakor med sylt efter en dag i backen. Och nu har vi äntligen bokat vår sportlovssemester. Det blir jag och hela familjen, barnen är jätteglada och längtar nästan mer än mig! Så det är bara att börja planera och se till så att vi har allt vi behöver.

Nya skoterkläder!

Så inför resan har jag bokat in oss på att åka skoter i två dagar, alla i familjen älskar att åka skoter så det blir att prioritera det lite över skidåkningen ändå. Samt så måste även jag köpa nya skoterkläder, och då tänkte jag att jag skulle beställa skoterkläder online. Jag har hittat lite olika modeller och som vanligt går jag mer på utseendet än själva funktionen, vilket är lite korkat när det kommer till just funktionskläder! Och det förstår jag, bara jag som är lite väl ytlig. Men oavsett, skoterkläder online, det finns massa fina grejer! Jag känner även att det känns viktigt att synas, så att ta en färg som sticker ut är väsentligt! Plus då hittar barnen mig ifall vi skulle tappa bort varandra, då vet dom att ‘mamma har på sig en skrikrosa skoterklädsel’ till exempel.

Slippa springa i butiker

Det är ju smidigt också eftersom jag har ett par utslitna skoterkläder vet jag ju vad jag ska för storlek så det är ju bara att beställa mig skoterkläder online och slippa springa runt i butiker. Speciellt när man ska testa varma vinterkläder, butiken är ju oftast inte anpassad för just de temperaturerna. Sen vill ju även alltid barnen gå med på stan, och jag är för snäll för att säga nej, och då blir ju det helt hysteriskt med dom springandes när det är något till mig som ska köpas. Snarare än om det är barnkläder, då kan jag tåla lite högljudda och glada barn för dom vet att de ska få något tillskott till sin garderob eller liknande.

Att röja sly på vår discgolfbana i Borås

Jag har precis blivit medlem i en klubb som spelar discgolf. För er som inte vet vad det är så är det som golf men istället för golfbollar så använder man frisbees eller discar och man befinner sig inte ute på en golfbana utan mer i skogen. Eftersom banan finns i skogen så måste man röja banan då och då från sly och annat för att kunna spela. Jag bor i Borås och därför så jag sökte på slyröjning Borås för att få hjälp med en ny bana. Det är ganska jobbigt att röja sly i skogen.  Det är tur att det finns firmor som gör detta. Jag har röjt en hel del sly själv där jag bor och lagt ner många timmar att få ordning på min stora tomt. Hade jag vetat från början hur många timmar jag skulle lägga ner på detta hade jag tagit hjälp av slyröjning i Borås.

Ta hjälp av proffs när du skall fälla träd och röja sly

Många skogsägare använder sig av tjänsten slyröjning runt om i Borås för att öka värdet på skogen. Det finns ganska många stora skogar där jag bor och det ligger ganska stort värde på skogen och då är det viktigt att ta hand om den. Att röja sly är inte det enda dom håller på med utan även stubbfräsning och även trädfällning. Att fälla träd är inget man skall göra själv. Min granne hade en stor tall som dom skulle ta ner, dom gjorde det själva och det var inte många millimeter från att deras tak hade ramlat in. Man ska ta hjälp av proffs när man skall röja sly, fälla träd och ta bort stubbar det blir så mycket bättre och säkrare.

Livet i kortbyxor är alltid skönare om någon frågar mig

Jag anser att jag alltid varit en hyfsat sportig snubbe som tillbringar rejält med tid utomhus och på språng. För mig har det alltid varit viktigt med vad jag bär på mig, och jag är inte så glad åt att göra förändringar i mitt liv, oavsett om det handlar om vilken pizza jag äter eller hur jag går klädd. Kronans gröna militärbyxor från något överskottslager har alltid varit mitt val, men nu har jag ändrat mig. Sedan ett par månader hänger M59 byxorna i en garderob och jag bär numera friluftsshorts. Och jag gillar skillnaden.

Kroppen och huden mår bättre med frisk luft

Jag gillar svensktillverkat och jag gillar kvalitet, och där trodde jag nästan att kronans byxor var oslagbara, men jag har hittat något minst lika bra. Mina friluftsshorts för herr handlar jag från ett företag i Svenljunga. De har hittat rätt i sin inställning till hur fritidskläder och fritidsshorts skall se ut och kännas. Oavsett om jag är i stan eller om jag är i skogen känns det alltid rätt. Och jag tycker det ser bra ut också, något jag inte är ensam om enligt en hel del kommentarer. Det enda är väl att underbenen inte är skyddade om jag ger mig ut i terrängen, men jag undviker den svåraste terrängen och då funkar det bra. Att känna luften mot huden är en oslagbar känsla och jag fattar inte att det tagit såhär många år. Det är kanske inte för alla, men jag tycker att du skall testa, det värsta som kan hända är ett par revor på benen. Det bästa som kan hända är att du känner dig både friare och svalare, och det är inte fy skam.